Đề thi đáp án vào 10

Đề thi vào lớp 10 môn tiếng Anh Bắc Giang 2022

Đề thi vào lớp 10 môn tiếng Anh Bắc Giang 2022

Đề thi vào lớp 10 môn tiếng Anh tỉnh Bắc Giang 2022 – 2023 tất cả các mã đề giúp các em đối chiếu kết quả đề thi tuyển sinh lớp 10 môn Anh Bắc Giang 2022.

Đọc tài liệu xin gửi tới các em đề thi vào lớp 10 môn Anh tỉnh Bắc Giang năm học 2022 – 2023 kèm đáp án chi tiết bên dưới. Các em hãy tham khảo đề cập nhật mới nhất bên dưới!

Bạn đang xem bài: Đề thi vào lớp 10 môn tiếng Anh Bắc Giang 2022

Đề thi tuyển sinh lớp 10 môn Anh Bắc Giang 2022

Đề thi và đáp án môn tiếng Anh kỳ thi vào lớp 10 năm 2022 tại tỉnh Bắc Giang sẽ được Đọc Tài Liệu cập nhật ngay khi môn thi kết thúc. Tham khảo đề thi và đáp án môn Anh Bắc Giang các năm trước bên dưới:

Xem thêm thông tin tuyển sinh tỉnh An Giang:

  • Đề thi tuyển sinh lớp 10 môn Anh năm 2022
  • Tra cứu điểm thi tuyển sinh lớp 10 năm 2022 Bắc Giang
  • Điểm chuẩn lớp 10 năm 2022 Bắc Giang
  • Đề thi tuyển sinh lớp 10 môn Toán Bắc Giang 2022
  • Đề thi tuyển sinh lớp 10 môn Văn Bắc Giang 2022

Cùng ôn tập chuẩn bị thật tốt cho kỳ thi sắp tới với tuyển tập đề thi tuyển sinh lớp 10 môn Anh Bắc Giang các năm trước nhé:

Tuyển tập đề thi vào lớp 10 môn Anh Bắc Giang các năm trước

Đề thi vào lớp 10 môn Tiếng Anh tỉnh Bắc Giang năm 2021

Mã đề 206

PHẦN I: TRẮC NGHIỆM (8,0 điểm) 

1. Listening (2.0 pts) 

Part I. Listen to the recording and mark the letter A, B, C on your answer sheet to indicate the appropriate answer in each of the following questions. You will listen TWICE (1.0 p!) 

Question 1: When will the man go to England?

A. In October

B. In September

C. In December

Question 2: What did Fred do yesterday?

A. He painted his room.

B. He repaired his desk.

C. He watered the grass.

Question 3: What was the weather like on Saturday?

A. rainy

B. cloudy

C. sunny

Question 4: What does Jack want for his birthday?

A. computer games

B. clothes

C. books

Part 2. Listen to the conversation between Imelda and her husband about the pair of shoes she wants to buy. Mark the letter A, B, C on your answer sheet to indicate the appropriate answer in each of the following questions. You will listen TWICE. (1.0 pt)

Question 5: How many pairs of shoes does Imelda already have?

A. 40

B. 50

C. 30

Question 6: What is the color of the shoes?

A. silver

B. red with silver straps

C. brown red

Question 7: What does she love about the shoes?

A. the brand

B. the leather

C. the style

Question 8:

How are the shoes that Imelda wants to buy?

A. not comfortable

B. somewhat comfortable

C. very comfortable

II. Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions. (1.0 pt) 

Question 9: 

A. tidy

B. hit

C. mind

D. bike

Question 10: 

A. pens

B. chairs

C. books

D. toys

Question 11: 

A. needed

B. wanted

C. visited

D. watched

Question 12: 

A. cinema

B. center

C. candy

D. city

III. Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions. (1.0 pt)

Madagascar – When to go Madagascar has two seasons, a warm, wet season from November to April, and a cooler dry season between May and October. However, different parts of the country have very different weather.

The east coast is hotter and wetter, with up to 4,000 mm of rainfall per year. In the rainy season, there are strong winds, and these can cause a lot of damage. Avoid visiting caster Madagascar between January and March because the weather can make road travel very difficult. The dry season is cooler and more pleasant.

The high, central part of the country is much drier and cooler. About 1,400 mm of rain falls in the rainy season, with some thunderstorms. The summer here is usually sunny and dry, but it can be cold, especially in the mornings, with freezing showers, and it may snow in mountain areas above 2,400m, and even stay there for several days.

The west coast is the driest part of the island. Here, the winter months are pleasant with little rain, cooler temperatures and blue skies. The summers can be extremely hot, especially in the southwest. This part of the country is semi-desert, and only gets around 300mm of rain per year.

Question 13: According to the passage, Madagascar has season(s).

A. four

B. three

C. two

D. one

Question 14: What does the word “these” in paragraph 2 refer to?

A. rainfall

B. strong winds

C. different parts

D. season

Question 15: According to the passage, all of the following statements are true EXCEPT

A. The wet season is cooler than the dry season

B. There is more rain in January than in June

C. The summers in the southwest can be extremely hot

D. Snow sometimes falls in Madagascar

Question 16: Visitors should avoid going to eastern Madagascar between January and March because

A. there are a lot of thunderstorms

C. this part of the country is semi-desert

B. the weather is cool and pleasant

D. the weather can make it difficult to travel

IV. Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer in each of the following questions. (3.0 pts) 

Question 17: Your friends are from England,  ………… they?

A. do

B. don’t

C. aren’t

D. are

Question 18: The country’s economy relies heavily on the tourist  …………

A. firm

B. factory

C. company

D. industry

Question 19: David ……… me to the train station yesterday.

A. takes

B. took

C. is taking

D. will take

Question 20: Rosie: “How long have you learned English?”

Alex: “………”

A. No, thanks

B. That’s a good idea

C. For 2 years

D. Certainly

Question  21:  ………… the TV off. This show is boring.

A. Put

B. Make

C. Turn

D. Set

Question 22: That song  ………… by lots of famous singers.

B. have sung

A. has sung

C. sung

D. has been sung

Question 23: If you play the music too loud, you  ………… the neighbors up.

A. will wake

B. wakes

C. woke

D. would wake

Question 24: What do you want to do  ………… the morning?

A. of

B. in

C.at

D. to

Question 25: Jane: “Let’s take a break.”

Lucy: ” …………”

A. No problem

B. I’m afraid I can

C. Yes, I do

D. Yes, let’s

Question 26: I can’t come  …………I have to help my Dad with his new project.

A. therefore

B. so

C. because

D. and

Question 27: I’m not a good swimmer, but I wish I ………… well.

A. swimming

B. could swim

C. swim

D. can swim

Question 28: Sandra said she…………  me the next day when she got the chance.

A. would call

B. to call

C. calling

D. call

V. Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks. (1.0 pt)

Corona virus germs live in people’s throats and mouths. When somebody (29)…………  has the corona virus coughs or sneezes or breathes out, the germs come out of their mouth in tiny drops of water. Though you can’t see the germs, you can sometimes see these tiny drops. In cold weather, they make a cloud of steam! So if someone else (30)………… breathes in the air with the corona virus germs in it, they will probably get the illness.

It’s easy (31)…………  the corona virus germs inside your body when you touch your eyes, nose or your mouth. If a person with the corona virus germs on their hands uses a door, the (32)…………  germs can live on the handle for hours. When someone else opens the door, they get the germs on their hands too. And if they touch their eyes, nose or mouth, the germs will get into their body. So you may also catch the corona virus by touching things that someone with the virus has already touched.

Question 29: 

A. what

B. who

C. where

D. which

Question 30: 

A. accidental

B. accidents

C. accidentally

D. accident

Question 31: 

A. got

B. getting

C. get

D. to get

Question 32: 

A. invisible

B. noticeable

C. obvious

D. secret

PHẦN II: TỰ LUẬN (2.0 điểm) 

I. Rewrite each sentence so that it means the same as the first one, beginning with the given word(s). (1.0 pt) 

1. Lucy succeeded in winning the race though she had flu.

-> Lucy managed

2. The train leaves from here, and it goes to London.

->The train which

3. Your house is bigger than mine.

-> My house

4. Although he is old, he still jogs every morning.

-> Despite

II. Write a paragraph (60 – 80 words) about a celebration you like. (1.0 pt)

Đáp án đề thi vào lớp 10 môn Tiếng Anh Bắc Giang năm 2021

Đáp án mã đề 206

Phần nghe:

1. B – In September

2. A – He painted his room

3. C – sunny

4. A – computer games

5. A – 40

6. B – red with silver straps

7. C – the style

8. A – not comfortable

Phần trắc nghiệm ngữ pháp và từ vựng:

Câu Đ/a Câu Đ/a Câu Đ/a
9 B 17 C 25 D
10 C 18 D 26 C
11 D 19 B 27 B
12 C 20 C 28 A
13 C 21 C 29 B
14 B 22 D 30 C
15 A 23 A 31 D
16 D 24 B 32 A

Phần Tự luận:

I.

1. to win the race though she had flu.

2. goes to London leaves me from here.

3. is smaller than yours.

4. being old, he still jogs every morning.

II. (HS tự làm)

Đề thi tuyển sinh lớp 10 môn Anh tỉnh Bắc Giang năm 2020

trang 1 de thi tuyen sinh lop 10 mon anh 2020 bac giang

Xem chi tiết đề thi và đáp án tại link: Đề thi tuyển sinh vào lớp 10 môn Anh năm 2020 Bắc Giang

Đề tham khảo tuyển sinh vào lớp 10 Bắc Giang môn Anh năm 2019

de tham khao thi vao 10 bac giang mon anh nam 2019 trang 1 rs650

Xem chi tiết tại: Đề thi vào 10 môn Anh Bắc Giang năm 2019

Trên đây là toàn bộ nội dung của đề thi tuyển sinh lớp 10 môn Anh 2022 và các năm trước của tỉnh Bắc Giang mà Đọc Tài Liệu chia sẻ nhằm giúp các em nắm được các thông tin về kỳ thi này.

Mong rằng những tài liệu của chúng tôi sẽ là người đồng hành giúp các bạn hoàn thành tốt bài thi của mình.

Trích nguồn: THPT Đồng Hới
Danh mục: Đề thi đáp án vào 10

THPT Đồng Hới

THPT Đồng Hới

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai.

Back to top button